Rejestracja  | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jedzonko
Autor Wiadomość
Montana 
BRIeminencja

Wysłany: 21 Lipiec 2010, 17:08   

Małgosiu to faktycznie jakaś wpadka u nich...
Teraz z jednej strony dobrze by było im powiedzieć aby wysłali po Twoim powrocie - bo jeszcze Cię kosztami obciążą ponownego nadania. Ale z drugiej strony, lepiej nie chwalić się, że Cię w domu nie ma...

Małgosia 
BRIeminencja

Wysłany: 21 Lipiec 2010, 19:20   

no mi też pierwszy raz się tak złożyło... rozumiem, że może być jakaś pomyłka czy opóźnienie ale jakieś info powinni mi dać z własnej inicjatywy ...

Monika Kotwica 
BRIeminencja

Wysłany: 21 Lipiec 2010, 20:03   

Malgosia, ja caly czas w zooplusie zamawiam i takich wpadek mialam wiecej niestety :załamka:
czekam na paczke zawsze kolo tygodnia, raz nawet dluzej, a dwa razy musialam im wyslac potwierdzenie przelewu, bo w statusie caly czas mi widnialo 'oczekiwanie na zaplate', co jest dziwne, bo ja zawsze przelew robie w momencie zamowienia. Pare razy musialam ich ponaglac niestety, a raz byla taka sytuacja ze mi sie chrupki skonczyly calkiem w miedzyczasie i puszki tez i musialam w Kakadu dokupic, bo by mi koty z glodu popadaly :roll:

Ale z samymi paczkami zawsze wszystko bylo ok i ja mimo wszystko u nich zamawiam, bo maja fajne rabaty, punkty bonusowe, promocje na karmy, no i taniej jest niz w innych sklepach internetowych. Jedyna wada, to ze sie trzeba w cierpliwosc uzbroic i przygotowac na czekanie ok. tydzien :roll:

Małgosia 
BRIeminencja

Wysłany: 21 Lipiec 2010, 20:08   

u mnie na wpłatę tym razem też czeklali podejrzanie długo od 14 do 19.07 :roll: a robiłam ją od razu
no i ja znów Kakadu nawiedzę niestety :(

narvalcat 
BRItozus totalus
Sylwia

Wysłany: 21 Lipiec 2010, 21:27   

kizior napisał/a:
to teraz nie dziwię się, że Qudek waży 6kg, jak stołuje się w takiej misce. :fiufiu:

Teraz to 6,2kg..... :oops:

Wracając do zooplusa, zamawiałam raz i doszlo na czas. Ale, na co zwrociłam uwagę, to fakt ze mimo domeny pl, zooplus sprzedaje towary jako firma niemiecka, nipy i adresy niemieckie, moze zanim polskie biuro nada potwierdzenie wpłaty do niemiec to trochę minie...w koncu teraz sezon ogórkowy ..... :gun:

nowy -izaa123 
sympatyKOT

Wysłany: 21 Lipiec 2010, 22:19   

Ja w krakvecie kupuję ale nie ma tam np ; porta 21 ,czy innych ,za to w zooplusie nie ma karm weterynaryjnych które je mój pies a na inne nie mogę suni przestawić :roll:

Małgosia 
BRIeminencja

Wysłany: 22 Lipiec 2010, 12:22   

jan w krakvecie już nie robię zakupów bo zamawiałam dużo, robiłam przelew i dzwonili, że np. tylko dwie rzeczy są z dziesięciu - za brakujące prosili abym wybrała co innego :roll: tylko jak coś wybierałam co mnie interesowało to też nie było niestety - więc dałam soboie spokój i poprosiłam o zwrot kasy :(

Pola 
zaBRIcony
PolaBri*PL

Wysłany: 23 Lipiec 2010, 09:21   

Dostałam paczkę z Zooplusa wczoraj - zamówiona w poniedziałek. Jestem zadowolona :)

GOSIA 
BRItozus totalus

Wysłany: 23 Lipiec 2010, 09:31   

Ja już po testowaniu miski Whisker i jestem zadowolona :wink: , kiciunia nie wywala chrupek i o tgo chodziło :wariat:
Zamawiając w zooplusie od razu wysyłam im pdf'a z potwierdzeniem przelewwu. Jak przed południem to potrafią spakować i wysłać towar tego samego dnia. U mnie za 3 max 4 dni od zamówienia jest paczuszka.

Carmella 
BRIeminencja

Wysłany: 24 Lipiec 2010, 18:29   

Ja zamawiam ostatnio dość regularnie w zooplusie i tylko raz dłużyła się wysyłka, przy płatności przelewem (bo tak to zawsze kartą).
Tak to w ciągu tygodnia od zamówienia zawsze paczka przychodzi (najczęściej jest wysyłana następnego dnia po zamówieniu i idzie do mnie ze dwa dni).

KasiaR 
BRIeminencja

Wysłany: 30 Lipiec 2010, 12:39   

jeśli ktos z W-wy kupuje karmę Royal Canin i żwirki Cats Best to bardzo dobre ceny ma ten sprzedawaca - Thundra . Kilka razy kupowałam u niego karme RC oraz żwirek Cats Best Eko plus w super cenie 74 zł za 40l.
Nie wiem jak z dostawą, bo komentarze ma też negatywne ( i to sporo) Przez allegro nigdy u nich nie kupowałam. Ja zawsze dzwonię zamawiam telefonicznie i TZ odbiera. Mają kilka punktów odbioru w Wawie.

http://allegro.pl/item116...y_warszawa.html

http://allegro.pl/show_us...1374&gr_id=5347

GOSIA 
BRItozus totalus

Wysłany: 30 Lipiec 2010, 13:20   

Kasiu ja kupiłam u niego kuwetę i ponad tydzień czekam na odbiór osobisty :evil: Podobno mają w centrali ale nie mogą wydać, nie rozumiem tego :roll:
A ceny rzeczywiście ok, ja jeszcze w Wwie często korzytam z kuchniapupila - od jakiejś kwoty nie płaci się za dostawę i dla mnie największa zaleta - wnoszą żwirek do garażu :lol: i świetny kontakt. Teraz animalia ma promocje na RC. Jestem w temacie - szczegóły zdradzę po weekendzie :wink: pozdrawiam

Edit- ten sprzedający wystawia na allegro przedmioty, których nie posiada. Ponad 10 dni czekania i nadal nic. Polecam ale dla cierpliwych :nuda:

KasiaR 
BRIeminencja

Wysłany: 4 Sierpień 2010, 09:31   

nieźle .. :evil:
dlatego napisałam o tych negatywach i o tym że przez allegro nigdy nie kupowałam. Zawsze zamawiam telefonicznie , pytam czy maja dany produkt na stanie i TZ odbiera.

Na animalii czasami mają fajne rabaty. Kupuje u nich odkąd Nefcia zawitała u nas, ale żwirek Cats best Eco plus maja sporo droższy (ten 40l) 89 z 74 zł to spora różnica jak na jeden produkt. Dlatego żwirek ostatnio zamawiam u Thundry a ostatnio przy okazji RC.

GOSIA 
BRItozus totalus

Wysłany: 13 Sierpień 2010, 13:58   

Jeśli ktoś z Was kupuje suche RC to w animalii mają fajną promocję kittena - dodają tor przeszkód. Małemu Ivuśkowi bardzo spodobała się ta zabawka :wariat:
http://animalia.pl/produk..._Kitten_36.html

[ Dodano: 26 Sierpień 2010, 15:10 ]
Wysłany: Dzisiaj 15:07

--------------------------------------------------------------------------------

Jak już się pewnie większość z Was zdążyła zorientować Royal Canin wycofał swoje karmy lecznicze ze sklepów zooligicznych. Będą tylko do nabycia u wetów. Podobno dlatego, że sklepy sprowadzały karmy spoza UE marnej jakości (to info od przedstawiciela nieoficjana).
Ceny RC Vet w niektórych gabinetach przyprawiają o zawrót głowy :spokoj:

http://animalia.pl/zamienniki.php

A tutaj link do sklepu, który ma pełną ofertę karm RC VET
http://wet-karma.pl/?p=pr...nary-s-o-3-5-kg
to punkt odbioru w Wwie animalii. A to co napisali na swojej stronie:
" Celem założenia sklepu było umożliwienie zakupu głównie specjalistycznych, leczniczych karm weterynaryjnych niedostępnych w zwykłych sklepach zoologicznych."

Odpowiedzieli szybko na zapotrzepowanie

Jak ktoś znajdzie sklep z tanimi karmami VET to proszę o linka :poklon:

Odpowiedz do tematu