przygotowałam trochę zdjęć, większość już archiwalnych
pierwsze próby samodzielnego jedzenia:
i efekty :
Karmiliśmy bąbelki co dwie i pół godziny, czasem częściej.
Głodne kocięta potrafiły obudzić każdego byle tylko szybko dostać swoją porcję mleka.
Tatuś sprawdzał o co tyle krzyku.
Czasem powtarzaliśmy próby nauki jedzenia ze spodeczka, ale najczęściej używaliśmy smoczka.
Dzięki karmieniu każdego kociaka osobno wiedzieliśmy ile które kocię zjada
Mama oczywiście czuwała
najedzone kocięta
i wreszcie ta szczęśliwa chwila, gdy mama mogła wrócić do karmienia ( bardziej to było zaspokojenie emocjonalnych potrzeb maluchów niż prawdziwe karmienie, ale i to się liczy )
Dzieciaki podrosły. Brzuszki im wyzdrowiały to i maluszki mają energię do szaleństw.
przymierzamy się do zdjęć portretowych,
wcześniej nie było na to ani czasu, ani siły
bardzo, bardzo się cieszę, że już u Was już dobrze
maluchy są przepiękne,
tak jak ostatnio się zachwycałyśmy - są nadal i coraz bardzo astrusiowe
no przepiękne mają te pysie
chyba jak odpoczniesz Olga już porządnie, to zrobimy z Moniką jakiś nalot odwiedzinowy na Bri-Misiowo coby się tradycyjnie przyczynić do socjalizacji prawdziwie fiśniętych misiów
przesyłam
_________________ "Człowiek jest cywilizowany na tyle, na ile potrafi zrozumieć kota"
Jean Cocteau
Wysłany: 5 Maj 2012, 21:12
Miód na moje oczy i serce kiedy widzę, że maluchy mają już silę bawić się jak normalne zdrowe kotki
tyle przeszłaś z tym miotem, że to chyba bardziej Wasze kociaki niż Astrowe
Patryka nie poznałam ale wyrósł matko jedyna
_________________ Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą- J.Twardowski...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum